Fertiliteitsmassage

Als gastblog geschreven door: Nele Huys – Violet Puur – www.violetpuur.be

Wat kan fertiliteitsmasssage voor jou betekenen in jullie vruchtbaarheidsreis?

Ik noem het jullie vruchtbaarheidsreis omdat ik het ook echt als een reis zie. voor sommigen al een hele zware en lange reis, wel of niet in een medisch traject, voor anderen nog maar net gestart.

Samen met jou maken we een reis doorheen je lichaam. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel en energetisch, spiritueel werk.

Fysiek

De fertiliteitsmassage zorgt fysiek voor een betere doorbloeding van je baarmoeder,  de kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen komen in balans, ondersteunt je cyclus en je baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte voor een succesvolle innesteling. Naast een natuurlijke manier om sneller zwanger te worden zorgt dit ook voor een vermindering van menstruatiepijn.

Zorgt je kinderwens voor stress en het gevoel van een emotionele rollercoaster dan helpt fertiliteitsmassage ook bij het loslaten van stress en spanning in het lichaam. Kortom, een effectieve massage die de vruchtbaarheid in korte tijd een enorme boost geeft. Bij medische behandelingen als IUI, IVF en ICSI zorgt de massage voor de beste omstandigheden. Met andere woorden: de slagingskans neemt hierdoor toe.

Fertiliteitsmassages worden al met veel succes en prachtige resultaten over de hele wereld toegepast. Ik heb de opleiding bij Clare Blake (feritiltymassagetherapy) gevolgd in Nederland en heb deze behandeling als eerste naar België gebracht, zodat de massage nu ook voor jou mogelijk is! Je kunt de massage, na uitleg, ook zelf toepassen!

Emotioneel, mentaal, in de energie

De massage brengt jou de nodige inzichten in jezelf en de situatie, rust, ontspanning op emotioneel en mentaal vlak. Zodat je terug in vertrouwen verder kan gaan. En geeft je de steun daar waar nodig is.

De massage laat je lichaam ontspannen en  we zoeken blokkades, emotionele blokkades bijvoorbeeld die nog in de weg zitten om een kindje te laten komen. De blokkades kunnen als spierspanning in je lijf zijn opgeslagen en deze masseren we weer los.

Ook d.m.v. Kleuren-Wijze coaching gaan we naar ons gevoel, wat heb jij nu op dit moment nodig in jullie traject waar je nu in zit. Dit nemen we dan mee in de massage a.d.h.v. een visualisatie of ontspanningsoefening.

Vaak is stress de grote boosdoener. Soms is het vertrouwen terugkrijgen in je eigen lijf nodig om het te doen lukken, of liefde voelen voor het kindje en hier kan dan de massage een hele mooi ondersteuning bieden om helemaal in die ontspanning te kunnen gaan. Want het dagelijkse leven geeft al stress genoeg en als je dan nog eens met die extra stress zit van dat het niet direct lukt om zwanger te geraken is het zeer belangrijk om te kunnen ontstressen.

Spiritueel, energetisch

We ontdekken soms ook dat je je reis een andere richting wil geven, dat je eerst iets anders mag gaan vorm geven, voordat er een kindje komt. De creatiekracht zit in onze baarmoeder, daar ontstaan baby’s, maar ook de prachtigste ideeën en projecten!

Misschien mag je je eerst op iets anders gaan focussen. Of gewoon ook eerst meer verbinding met jezelf aangaan. Aan zelfzorg doen.

Een paar klantenverhalen

Een dame die ontdekte na de massage ter voorbereiding van een terugplaatsing (binnen 3 maanden) dat ze er helemaal nog niet aan toe was. Ze was reeds gestart met haar eigen praktijk in leuke zelfgemaakte artikels, doopsuiker, stickers, originele cadeautjes nadat ze bij mij de kinderwensworkshop had gedaan. Ze kan haar creativiteit hierin kwijt, haar passie. Ze heeft nu gevoeld dat het voor haar nog te vroeg was en wil graag terug starten tegen de lente!

Zo had ik een een klant die bij  haar 6de icsi traject bij mij kwam.

Het moest dus heel snel gaan, 2x is ze langs geweest tijdens het hormoon spuiten en dan nog de avond voor de terugplaatsing. Ze sliep al 2 jaar niet goed, door de vruchtbaarheidsbehandelingen en de stress die daarmee gepaard ging. Zij was zo bang om nooit mama te worden, die overtuiging hebben we omgedraaid: vertrouwen in het feit dat ze wel nog mama zal worden, liefde voor het toekomstig kindje gevoeld tijdens de massage, verbinding met de baarmoeder, ontspanningsoefening. Na de eerste massage had ze heel goed doorgeslapen en kon ze meer in de rust gaan. Bij haar laatste massage voor de terugplaatsing hebben we een heel mooi ritueel gedaan met een castoroilpakket. Na de wachtweken liet ze me verheugd weten dat haar hcg heel hoog stond. Zwanger!

Een andere klant had reeds twee kindjes d.m.v. icsi-trajecten gekregen.

Nu kwam ze bij mij voor PMS-klachten. Bij het coachingsgesprek kwam te pas dat het koppel eigenlijk graag nog een derde kindje wilden. Ze was reeds enige tijd gestart bij mij met coaching en ook gezonde voeding stonden op het programma. Na de massage zei ik haar, dat zij en haar man er maar “ werk” van moesten maken en ja hoor! Achteraf bleek ze op de NATUURLIJKE manier zwanger! Ondertussen is nu in blije verwachting en heeft ze haar eerste echo gehad.

Ook werkt de massage als je te snel of te traag op medicatie reageert.

Zo heb ik een klant die heel slecht reageerde op de medicatie en direct na de massage waren haar follikels klaar voor iui! Terwijl ze dit nog niet verwacht hadden. En ja hoor, ook hier was het prijs! Zwanger! Mijn eerste fertiliteitsmassagebaby die wordt geboren in december 2017!

Een andere klant die heel fel reageert op medicatie, reageerde na de massage nu heel rustig, meer op het ritme van haar lichaam. Niet meer in stressmodus. Het ziekenhuis reageerde enthousiast. Deze week heeft ze haar derde iui. Ik ben eens benieuwd voor haar!

Tip van Nele Huys van Violet Puur

Maak zelf je eigen lichaams/massageolie

Benodigdheden

  • In totaal: 10ml basisolie ( amandelolie, jojobaolie of arnica olie voor de doorbloeding)
  • 5 druppels van je lievelings etherische olie ( neem steeds veilige etherische olie zoals van het merk L’adrome)
  • Flesje van 10ml of groter

Stappen

  • Meet 10ml plantaardige olie af en giet in je flesje
  • Doe er 5 druppels in totaal bij van bijvoorbeeld: lavendel, sinaasappel, rozemarijn, roos, jasmijn, … ( v.b. 2 druppels sinaasappel+3druppels lavendel)
  • Goed schudden en klaar voor gebruik!

 

Als gastblog geschreven door: Nele Huys – Violet Puur – www.violetpuur.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *